2008. január 30., szerda

Hét lelki művelet az örökkévalóság megértéséhez

Ez lett tehát a címe a novellának, melynek epizódjait alant olvashatod. Rendhagyó kísérlet volt, célom 7 külön történet kitalálása és összekapcsolása volt. Mindez tekinthető persze egy regény vázlatának is, melyet egyszer talán tényleg megírok. Ott akkor már a történettel nem kell vesződnöm, s jöhetnek az igazi irodalmi értékek.

1-2. rész >>
3. rész >>
4-5. rész >>
6-7. rész >>

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mint regenyvazlat, nem rossz, mert van benne egy csomo jo otlet, de igy szamomra kisse szetesett. Vannak fejezetek, amelyek mintha tul lazan kapcsolodnanak a tortenet cselekmenyehez. Vagy csak novellanak tul hosszu es azert nem all ossze?
Ja, es meg voltam rola gyozodve, h Othello vegul megis megoli Sarat..:)

formanek írta...

Köszönöm az észrevételt! Nos, érdekes: nekem éppen a leglazábban kapcsolodó epizód, a börtönben játszódó rajzos történet teszi teljessé az egész képet. Amikor megszületett, tudtam, hogy ez az a pont, ahonnan kívülről lehet ránézni az egészre. Spirituálisan pedig egyértelműen szorosan kapcsolódik a novella témájához, mely persze semmiképpen sem a történet maga, hanem a bűn és bűntudat, a bűntetés és bűnhődés, a megtisztulás és az elkerülhetetlen kárhozat.

nyicsevo írta...

Nekem a helyén van a börtönös sztori. Mintha egy modern mitológiát olvasnék. Fátummal, bűnhődéssel, sors elől menekülésel.Írd meg a regényt! Nagyon jó!
Gyönyörű az asszony, aki megírja nemlétező vérszerinti fia sorsát, és a hirtelen földrengésben megkapaszkodó embereket rajzoló alak is nagyon jó.helyén a büntetés. Ő pedig a hübrisz bűnébe esett.
Nekem egyedül János felismerése, hiányos illetve akad a végén.
Nagyon tetszik és izgalmas volt végig. Valóban regényvázlat, de így is megállta a helyét.