2008. február 25., hétfő

Pompeius csarnoka

Egy próbafolyamat stációi - 7. rész

Immár kétnapos próbán vagyunk túl, melyet nagy szerencsénkre a Sirályban tarthattunk, ott, ahol az előadást tervezzük játszani. Micsoda nagyszerű dolog, ha az ember méltó körülmények között próbálhat! Ma reggel 9-kor többen úgy éreztük, mintha a munkahelyünkre jönnénk be, arra a munkahelyünkre, ahová nagyon szeretünk bejárni. Még betegen is. Bárcsak lenne egy ilyen pincénk, mint ez! És ki tudja, talán holnap egy jókora lépéssel közelebb kerülhetünk ehhez. De erről most nem többet...

Sokat jutottunk előre a darabbal, de kezdek attól tartani, hogy az eredetileg 1 órásra tervezett előadás 2-be sem fog beleférni. Kissé elvesztettem az időérzékemet, ami nem csoda, hiszen egyben még sosem próbáltuk végig a jeleneteket, csak egymás után, sok megállással, rendezkedéssel. A jövő hét végére azonban el kell jutnunk az összpróbáig. Akkor az időérzékünk várhatóan helyreáll.

A Sirály terében, úgy tűnik, sikerült létrehozni Cat lakását, ami egyben Pompeius oszlopcsarnoka, és egyszersmind egy üres tér. Így valóban a képzelet és a játék válhat a kulcsszóvá.

De most hullafáradt vagyok. Úgyhogy többet nem írok. Köszönöm a szereplőknek, mindannyiuknak, hogy ilyen szép munkát sikerült végeznünk ebben a 2 napban.

Folytatjuk.

Nincsenek megjegyzések: