2008. március 24., hétfő

Véget ért a Színváltások 2.

Kedves Fellépők, kedves Alkotók és Résztvevők,
És kedves Közönség!

Ezúton is köszönöm Nektek, hogy produkcióitokkal színesítettétek, jelenlétetekkel, segítő munkátokkal pedig erősítettétek fesztiválunkat. Azt hiszem, ami ez alatt a 3 nap alatt történt, az önmagáért beszél. Ismét megmutattuk, hogy rengeteg energia, közlésvágy, tehetség és érdeklődés van itt a házunk táján. Kérlek adjátok ezt át csapataitoknak.

Arra is büszkék vagyunk, hogy a fesztiválra készült el több olyan munka is, melyekre nélkülünk talán hosszabb ideig kellett volna várakozni. Így például nálunk tartotta első koncertjét a Levitatio zenekar, itt volt a premierje az Ahogy én... és a Brutus című daraboknak, és itt tartott munkabemutatót Münchaussen báró utazószínháza. Premier lett volna a Fantom Revü is, amely végül - bár nagy öröm okán (születés) - most kimaradt a műsorból.

Ne hallgassuk el az árnyasabb részeket sem: jelen kapacitásunk mellett azt hiszem kicsit túlzsúfoltuk a fesztivált. Mentségünkre legyen mondva: nagyon lelkesek voltunk. A harmadik, őszi fordulóban - reméljük eljutunk odáig - csak a színházi előadásokra fogunk koncentrálni, és esténként - esetleg szakmai vendégek részvételével - nyílt beszélgetésre, vitára invitálunk minden érdeklődőt az aznap látottak alapján. Nagyon szeretjük persze a társművészeteket, ezen a fesztiválon is sok örömünk volt benne, de egyelőre vissza kell vennünk a tempóból. Ha lesz állandó helyünk, ott minden virágzásnak méltó módon fogunk majd helyet biztosítani.

A Színváltások 3. esetében megfontolandónak tartjuk a két helyszínen futó programot, hogy egy-egy produkciónak több beállási, lepakolási időt biztosíthassunk, és az egész fesztivált kicsit levegősebbé, és egyszersmind profibbá is tehessük. De mindehhez még nekünk, szervezőknek is le kell ülnünk alaposan végiggondolni a történteket. Kérlek, ha tehetitek, osszátok meg velünk észrevételeiteket a fesztivált illetően!

A fesztiválon készült fotók (Siklósi Zsolt, Bartha Máté) nagy része már fönt van a neten, rátaláltok, ha ellátogattok ide: http://egyetemiszinpad.blogspot.com/

Egyébként minden kép közvetlenül ide van feltöltve: http://picasaweb.google.com/formanek.csaba/ (itt vannak a tavalyi fotók is, külön albumokban). Ha esetleg került hozzátok még fotó, ami hozzánk nem jutott el, hálásak lennénk, ha elküldenétek.

A fesztivál programjairól fiatal egyetemisták írtak beszámolókat, mini-kritikákat http://szinvaltasok.blogspot.com/. Itt a fórumban várjuk véleményeteket, kritikátokat, dícséreteteket a programokról. Már el is indult a vita, csatlakozzatok! Ne legyetek szerények, csak bátran!

És most arra kérlek mindannyiótokat, akik az Egyetemi Színpadhoz, mint eszményhez tartozónak gondoljátok magatokat, hogy tartsuk a kapcsolatot. Ennek kezdetben legjobb formája szerintem egy havi e-mailes hírlevél azoknak az embereknek, akik az interneten jegyet foglaltak a fesztivál előadásaira, illetve akik majd időközben feliratkoznak a listára. Tehát ha az Egyetemi Színpadhoz, annak szellemiségéhez köthető fellépésetek van a következő hónapokban, bárhol az országban, vagy külföldön akár, vagy nyilvános tagtoborzást tartotok, vagy sajtóban cikk jelenik meg rólatok, vagy bármi ilyesmi, akkor küldjétek el nekem az erről szóló információkat. Most egy március végi hírlevéllel indítanék, amely beszámol a Színváltások 2.-ről, de benne lenne a Fringe Fesztivál is, amely, gondolom, többeteket érint, valamint bármi egyéb, amit elküldötök nekünk. De rögtön ezzel együtt jöhet az áprilisi adag is! Szóval küldjétek, amitek van mondjuk a hét közepére. Nagyon sok emberhez el tudunk így jutni! És így a fesztivál egy folyamatos egész éves eseménnyé bővülhet. Az elszigeteltség fölszámolása azt hiszem mindenki saját munkájára is jótékony hatással lehet!

(Remélem, mindenki alaposan végigolvasta és kellően komolyan vette ezt a levelet! :))

Baráti üdvözlettel:
Formanek Csaba

Nincsenek megjegyzések: